Sierpleisterwerk

Sierpleister / Spachtelput

Sierpleister is de ideale wandafwerking als u op zoekt bent naar een mooie, stootvaste en goed schoon te maken wandafwerking. Met sierpleister worden wanden, plafonds en gevels van een fraaie decoratieve structuur voorzien. Bovendien is sierpleister hard, stootvast, kleurecht en duurzaam.

Stucadoor-Limburg heeft een zeer tevreden klantenkring van zowel particuliere als zakelijke klanten. 

Wij zijn gevestigd in Voerendaal maar ook werkzaam in Limburg, Brabant en in de grensstreken van België en Duitsland.

Bel nu Stucadoor-Limburg op GSM +31 (0)6 50654871 voor meer informatie over het Sierpleisteren van uw woning of bedrijfspand. Of vul het contactformulier in. Wij vertellen u graag meer over de mogelijkheden.

Sierpleister heeft weinig onderhoud nodig en is uitermate geschikt voor het versterken van relatief kwetsbare ondergronden of wanden die veel te verduren hebben.

Het aanbrengen van sierpleister als wandafwerking is nauwkeurig werk en vraagt om ervaring. Daarom kunt u sierpleister het beste laten aanbrengen door een ervaren stukadoor. Stucadoor-Limburg zorgt ervoor dat uw wandafwerking met sierpleister het gewenste en fraaiste eindresultaat oplevert.

Sierpleister is er in verschillende soorten, variërend in uiterlijk door diverse structuren, zoals:

  • Spachtelputz stucwerk
  • Granol stucwerk
  • Rustiekputz stucwerk
  • Barokpleister
  • Minigraniet sierpleister

Spachtelputz stucwerk

spachtelputz-sierpleisterSpachtelputz of spachtelpleister is één van de bekendste sierpleisters. Het is een sierpleister waarin steenkorreltjes zijn verwerkt. U krijgt zo structuur in uw stucwerk, voor een verzorgde afwerking van wanden en muren.

Spachtelputz stucwerk is weerbestendig, kleurvast, afwasbaar, stootvast en hard van structuur. Hierdoor is deze wandafwerking geschikt voor binnen en buiten.

 

Granol stucwerk

granol-sierpleisterGranol is een sierpleister die uw kamer een compleet nieuw uiterlijk kan geven. Vooral in de jaren zeventig en begin jaren tachtig was granol zeer populair. Sommige mensen vinden het een 'ouderwetse' afwerking maar granol lijkt weer helemaal terug te komen.

Steeds meer huishoudens laten deze sierpleister weer aanbrengen op hun wanden en muren. Omdat granol in verschillende structuren kan worden aangebracht hoeft het niet ouderwets te zijn. U kunt voor een moderne structuur kiezen voor een mooie uitstraling.

Granol kan door de structuur in verschillende patronen, vormen en decoraties op de muur worden aangebracht. Het voordeel van granol is dat het eenvoudig over te schilderen is als u een nieuw kleurtje op uw muur wilt.

Granol is een product waarmee onze stucadoors al jaren ervaring hebben. Het wordt met een spaan op de muur aangebracht. Dit kan zowel binnen als buiten.

Schuurplafond of schuurwerk

schuurplafond-stucwerkHet realiseren van een schuurplafond of schuurwerk is traditioneel vakwerk. De decoratieve cirkelvormen worden met een spaan op het plafond aangebracht. Om het mooie, egale schaduweffect te verkrijgen, moet de stukadoor het schuurwerk in één keer aanbrengen en afwerken. Het pleisterwerk droogt op in de karakteristieke korrelstructuur en hoeft niet meer te worden gesausd. De dikte van het schuurwerk varieert van 4 tot 9 mm. Omdat schuurwerk niet stootvast is, wordt het vaker toegepast op plafonds dan op wanden.

Bij schuurwerk wordt een mineraal gebonden mortel van zilverzand en kalk aangebracht op een ondergrond van gipsplaten of beton. Het ‘schuur’ effect wordt bereikt door het aanbrengen van slagen in de aangebrachte mortel. Dit wordt ook wel ‘halve manen’ of ‘maantjesplafond’ genoemd.

Opknappen en renoveren van wanden, muren en plafonds

Ook voor complete renovatie van wanden, muren en plafonds kunt u bij ons terecht. Voor een stuclaag van millimeters dun pleisterwerk tot vele centimeters dikke raaplagen. Neem bijvoorbeeld die oude muur waarvan de pleisterlaag is beschadigd en zelfs hier en daar de stenen zichtbaar zijn

Rob smeets, knapt hem weer voor u op. Stucadoor-Limburg staat voor vakmanschap in wand- en plafondafwerking met alleen de beste materialen. Na het stukadoren heeft u weer een wand of plafond met een strakke gladde pleisterlaag die verder kan worden afgewerkt op één van de bovenstaande manieren naar keuze.

Na het glad pleisteren van wand en/of plafond, kunnen deze verder worden afgewerkt. Momenteel erg populaire eindafwerkingen zijn latexspuiten en spackspuiten. Beide in elke kleur mogelijk. Zowel glad als met structuur. Voor zowel natte- als voor droge ruimtes.

Renovatie stucwerk

Wilt u uw huidige woning laten renoveren of is het stucwerk aan een renovatie toe? Stucadoor -Limburg zorgt voor een professionele en vakkundige renovatie of aanpassing van uw bestaande of zojuist gekochte woning.

In oudere woningen verrichten wij renovatie stucwerk door het oude (door bijvoorbeeld vocht en oudheid aangetaste) stucwerk te verwijderen en een nieuwe cement gebonden stuclaag aan te brengen.

Ook kan ons stucadoorsbedrijf muren, plafonds en trappen weer in originele staat terugbrengen. Voor renovatie stucwerk is gedegen deskundigheid en vakbekwaamheid nodig. Bij Stucadoor -Limburg bent u hiervoor aan het juiste adres.

Kosten stucwerk

De kosten van stucwerk kunnen nogal verschillen. Dit heeft te maken met de soort afwerking die u kiest, maar ook met de kwaliteit van de stucadoor. Stucadoor -Limburg levert kwalitatief uitstekend stucwerk tegen een nette betaalbare prijs.

Ook de omstandigheden bepalen de kosten van het stukadoorswerk. Zo heeft de huidige ondergrond te maken met de prijs die wij berekenen. Een muur die behangklaar is, geeft minder stucwerk en zorgt dus voor een lagere prijs. De prijzen van het stucwerk zijn bijvoorbeeld juist weer hoger als de gewenste wandafwerking een grotere laagdikte vereist. Bovendien: hoe groter de opdracht, hoe lager de prijs per m2.

Stucwerk tegen verlaagd btw tarief

Op het moment hoeft u slechts 9% BTW te betalen i.p.v. 21% BTW over het uurloon van een stucadoor. Dit geldt alleen voor woningen, ouder dan 2 jaar.  Een goede reden dus om nu uw woning of bedrijfspand te verfraaien met mooi stucwerk. Lees hier meer over het verlaagd BTW tarief stukadoren en stucwerk.

De voordelen van stucwerk door Stucadoor -Limburg:

  • Klantvriendelijkheid en vele jaren ervaring.
  • Gratis advies en prijsopgave.
  • Uitsluitend gebruik van hoogwaardige materialen.
  • Stucwerk van goede kwaliteit is de basis voor een verdere inrichting.
  • Snelle en nette uitvoering van stucwerk.

Wij werken zo schoon mogelijk. Na oplevering nemen wij alle afval netjes mee, ruimen op en laten de werkplek achter zoals vóór ons bezoek. Zo zouden wij het namelijk zelf ook graag zien.