Spackspuiten

Spackspuiten is het aanbrengen van een decoratieve wand- en plafondafwerking met korrelstructuur voor zowel renovatie als nieuwbouw. Spackspuitwerk wordt aangebracht door een spackspuiter.

Stucadoor-Limburg heeft een zeer tevreden klantenkring van zowel particuliere - als zakelijke klanten. Lees hier wat anderen over ons vertellen op de pagina ervaringen

Spack wordt met een speciale spackmachine aangebracht op wanden en plafonds.

Spackspuitwerk wint de laatste jaren snel aan populariteit door de relatief goedkope prijs en het mooie eindresultaat. Bovendien is deze wand- en plafondafwerking zowel toepasbaar in natte- als droge ruimtes.

Wij zijn gevestigd in Voerendaal maar ook werkzaam in Limburg, Brabant en in de grensstreken van België en Duitsland.

Bel nu Stucadoor-Limburg op GSM +31 (0)6 506 548 71 voor meer informatie over het spackspuiten van uw woning of bedrijfspand. Of vul het contactformulier in. Wij vertellen u graag meer over de mogelijkheden.

Spackspuiten en de diverse korrelgroottes

Spackspuiten is mogelijk in diverse korrelgroottes. Standaard heeft u de keuze uit fijn, middel en grof. Hoe fijner de korrel, hoe gladder de ondergrond moet zijn. Wij hebben voorbeeldstalen van de diverse mogelijke structuren en tonen u deze graag om u behulpzaam te zijn bij het maken van een keuze.

Spackspuiten en de kleurmogelijkheden

Spackspuiten is in vrijwel iedere kleur mogelijk. U heeft keuze uit duizenden verschillende kleuren spackwerk. Hieraan worden telkens de laatste en modernste kleuren toegevoegd.

Kleurkeuze is iets persoonlijks en u bent degene die hierin uiteindelijk beslist. Wel zijn wij u graag behulpzaam met advies en het maken van een keuze aan de hand van diverse kleurenvoorbeelden en kleurwaaiers. Tevens is het mogelijk om naar wens een geheel eigen kleur te laten maken. Heeft u een Ral-nummer van een gewenste kleur dan laten wij deze kleur eenvoudigweg voor u mengen.

Het spuiten van spackspuitpleister en de ondergrond

Spackspuiten is mogelijk op veel ondergronden. Direct spuitklare wanden en plafonds zijn o.a. gestucte wanden en -plafonds, gipsplaten, fermecell platen, ytongblokken, gipsblokken, kalkzandsteen blokken en kaal beton (nieuwbouw woningen en nieuwbouwbedrijfspanden).

Ondergronden van hout en kunststof zijn niet geschikt. Ook wanden met een grove structuur zullen eerst moeten worden gladgepleisterd. Ook hiervoor kunt u uiteraard bij ons terecht.

Bel ons nu op GSM +31 (0)6 506 548 71 voor het spackspuiten van wanden in Limburg, Brabant en de grensstreken van België en Duitsland of vul het contactformulier in.

Spackspuiten over waterschade of op een verontreinigde ondergrond

Is een ondergrond verontreinigd door bijvoorbeeld nicotine, vlekken, vet of vocht, dan zal deze eerst behandeld moeten worden voordat ze kan worden afgewerkt met spack spuitpleister. Dit geldt ook voor wanden waar nog een lijmlaag of lijmresten op zitten.

Ook donkere wanden, oude plafonds, verkleurde of vieze plafonds en muren of plafonds met waterschade moeten eerst worden voorbehandeld. Bovendien is bij poederige ondergronden voor een goede hechtlaag van het spak een voorbehandeling nodig.

Voorbehandelen tegen verkleuring van spackspuiten met Brander Isotex of in extreme gevallen Brander MUR.

Een voorbehandeling met Brander Isotex is noodzakelijk, omdat anders de verkleuring door het spackspuitwerk heen te zien is. Bij de voorbehandeling wordt dan een isolatielaag aangebracht die het vuil afsluit zodat er geen plekken zichtbaar zullen zijn of ‘doorslaan’ in de nieuwe afwerklaag.
Als Brander Isotex niet aanslaat, wordt ook gekozen voor Brander MUR. 

Wij kunnen voor u de voorbehandeling doen met de airless machine, maar u kunt er ook voor kiezen om de Brander Isotex zelf aan te brengen. Wij leveren u dan het materiaal, want dit voorbehandelingsmiddel is speciaal afgestemd op de spackspuitpleister die erover heen gespoten wordt.

Een spacklaag is een dunne, meerlaagse afwerklaag. Met de eerste laag, de zg. meslaag of afmeslaag worden kleine oneffenheden geëgaliseerd. Deze meslaag is tot ca. 2 millimeter dik. De behandeling met Brander Isotex vindt plaats na het aanbrengen van deze eerste laag. Afhankelijk van de gekozen korrelgrootte komt hier nog een afkorrellaag van ca. 2 millimeter overheen.

Kosten spackspuiten

De kosten van spackspuiten kunnen verschillen. Stucadoor-Limburg.nl levert kwalitatief uitstekend stucwerk tegen een betaalbare prijs.

De situatie van de te spuiten ruimtes bepalen de hoogte van de prijs. Gekeken wordt of er er zaken moeten worden afgeplakt, hoeveel m2 het betreft, de moeilijkheidsgraad.
Een trappenhuis is bv. lastiger werken dan een woonkamer. Een bewoonde woning vergt natuurlijk meer tijd en is anders werken dan een ruwbouwwoning.

Spackspuiten tegen verlaagd BTW tarief

Op het moment hoeft u slechts 9% BTW te betalen i.p.v. 21% BTW over het uurloon van een stucadoor. Een goede reden dus om nu uw woning of bedrijfspand te verfraaien door uw wanden en plafonds te laten spackspuiten. Lees hier meer over het verlaagd BTW tarief stucken en spackspuiten

De voordelen van spackspuiten door Stucadoor-Limburg:

  • Klantvriendelijkheid en vele jaren ervaring.
  • Gratis advies en prijsopgave.
  • Uitsluitend gebruik van hoogwaardige materialen.
  • Spackspuiten is een snelle, mooie en bovendien relatief goedkope applicatiemethode voor het decoreren van wand en plafond.
  • Spackspuiten op wanden en plafonds geeft altijd een wandbreed en naadloos eindresultaat en is mogelijk in vrijwel elke kleur.
  • Spack spuitpleister is toepasbaar in natte en droge ruimtes.
  • Snelle en nette uitvoering.

 Wij werken zo schoon mogelijk. Na oplevering nemen wij alle afval netjes mee, ruimen op en laten de werkplek achter zoals vóór ons bezoek. Zo zouden wij het namelijk zelf ook graag zien.